vrijdag 2 maart 2007

Weer of geen weer, altijd mooi zwanger: Jill Peeters en Sabine Hagedoren zetten de toon

Weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren laten het elke dag op het tv-scherm zien: zwangerschapskleren volgen de mode op de voet. Vroeger stopten tentjurken de bolle buik angstvallig weg. Nu wordt hij in al z'n glorie getoond: verpakt in strakke topjes of mooie wikkelbloesjes. Jill Peeters is een levende reclame voor zwangerschapskledij: drie zwangerschappen in vier jaar tijd, dat kan tellen. ,,Elke zwangerschap is anders'', zegt ze. ,,De eerste keer duurde het lang voor ik er echt zwanger uit zag, nu zag je het heel snel. Op het scherm valt dat nog meer op omdat je als weervrouw altijd in profiel staat, een weinig flatterende houding. Sommige mensen vinden me in werkelijkheid minder rond dan op TV, het lijkt wel alsof de camera's die buik en borsten uitvergroten.'' ,,De laatste jaren is er veel veranderd op het vlak van zwangerschaps mode, je vindt er meer mode in terug. Vroeger vond ik dat de meeste zwangerschaps merken vooral heel sobere, sombere kleuren brachten. Het mocht allemaal niet teveel opvallen. Nu vind je frisse kleuren en heel vrouwelijke modellen. Ik word al voor de derde keer op rij gekleed door Cache-Cache, een Belgische collectie waarin ik helemaal mijn ding vind. Ik kijk altijd eerst naar het comfort en dan pas naar het modieus aspect.


Ik heb graag zachte stoffen, leuke wolletjes en kokette rokken en jurken. Een jeans vind ik niet lekker zitten. Hoge schoenen zijn voor mij uit den boze: in zwangere toestand loop ik altijd op lage hakken, hoge schoenen belasten te veel je rug.'' Onderhouds vriendelijk ,,Wat ik belangrijk vind aan zwangerschaps kleren, is dat ze onderhouds vriendelijk en kwalitatief zijn. Wanneer je zwanger bent, is je garderobe niet zo uitgebreid als anders. Voor zo'n korte periode heeft het weinig zin om een kleerkast vol te kopen. Het gevolg is dat die zwangerschaps kleren vaker gewassen worden. Ik heb het niet zo begrepen op losse laagjes, die doen je veel dikker lijken. Ik heb een hekel aan die brede banden die rond de buik gedragen worden als steun. Ik verkies een aansluitend silhouet - vanzelfsprekend in stretchstof - dat het buikje goed doet uitkomen, dat is schattig. Wat ik ook graag draag, zijn cache-coeurvestjes die tot onder de boezem komen en over een strak T-shirt of truitje gedragen worden, dat staat eleganter dan topjes die tot aan de navel reiken.''

Hip en vrouwelijk ,,Vrouwen willen er ook hip en vrouwelijk uitzien wanneer ze zwanger zijn'', zegt Marie-Paule Riga, verkoopster bij Formes in Antwerpen, een Frans zwangerschapsmerk dat weervrouw Sabine Hagedoren kleedt. ,,Dit seizoen hebben we ongelooflijk veel rokken en jurken verkocht. Ze worden gecombineerd met trendy laarzen. Een modebewuste vrouw wil er altijd trendy lopen, zwanger of niet.'' Of Sabine Hagedoren beantwoordt aan de doorsnee zwangere vrouw die ze bij Formes over de vloer krijgen? ,,Niet echt, Sabine heeft een sterke persoonlijkheid en is weinig bezig maar haar looks en met de modetrends. Ze voelt zich goed in haar vel en ze zal ook niets ondernemen om haar ronde vormen enigszins te camoufleren achter geklede jasjes. Sabine Hagedoren is een vrouw zonder complexen die gewoon gelukkig is met haar zwangere toestand en iedereen mag die volle boezem en bolle buik zien, ze is puur natuur'', zegt Marie-Paule Riga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten