vrijdag 16 maart 2007

Sabine Hagedoren parkeert legertank probleemloos

Ruim 70.000 mensen hebben op de website van Kom-op-en-stop te kennen gegeven dat ze bereid zijn te stoppen met roken. Dat betekent dat weervrouw Sabine Hagedoren haar tegenprestatie moet uitvoeren.

In een aankondigend reclamefilmpje komt het frisse kopje van Sabine lachend uit een Leopardtank naar boven, en de naam van VRT-baas Tony Mary viel al. Zal Sabine haar eigen baas plat walsen?

Tijdens de live-uitzending zaterdagavond op Eén zal Sabine op de parking van de VRT een Leopardtank proberen te parkeren tussen het busje van Vlaanderen Vakantieland en de BMW 750 van afgevaardigd bestuurder Tony Mary. De verzekeringsmakelaar mag zich al klaarmaken.

Sabine Hagedoren is er zo goed als probleemloos in geslaagd om een Leopardtank te parkeren tussen het sympathieke busje van Vlaanderen Vakantieland en de BMW 750 Diesel van VRT-baas Tony Mary. Sabine moest die opdracht uitvoeren, omdat 80.000 Vlamingen zich in het teken van Kom op en Stop hadden geëngageerd om te stoppen met roken. Het filmpje werd gisteravond uitgezonden tijdens de startshow van Kom op tegen Kanker. De stunt werd vooraf opgenomen, omdat het niet evident was de Leopardtank op zaterdag naar de parking van de VRT te rijden.

Dankzij de oproepen van bekende Eén-gezichten zijn ondertussen al meer dan 40.000 mensen gestopt met roken. Bij elke 10.000 rokers die stoppen, doen de BV’s een tegenprestatie. Onder andere Katja Retsin en Geena Lisa passeerden al de revue. Sabine Hagedoren neemt de laatste oproep voor haar rekening.

Geena Lisa pas geverfd in omroepzetel
Eén-omroepster lost belofte aan stoppende rokers braafjes in

De uitdaging was eenvoudig: als nog eens 10.000 rokers zich zouden inschrijven op de website van Kom op en Stop, dan zou Geena Lisa Peeters gisteren eventjes naakt omroepen. Weliswaar bedekt met een laagje kunstzinnige bodypaintverf.

Visagiste Barbara Jéhansart mocht de klus klaren: met spons en penseel en met huidvriendelijke bodypaintverf - voor wie thuis wil proberen, de merken Kraylan en Fardel zijn aan te bevelen - voorzag zij het bovenlichaam van Geena Lisa van een kleurrijk laagje, met geel, oranje en bruin als hoofdtinten: ,,Vooraf hadden we een aantal duidelijke afspraken gemaakt. Het mocht zeker niet aanstootgevend en zelfs niet erotisch zijn, hooguit een beetje teasend .''

Hoe zorg je er voor dat het niet aanstootgevend is?

,,Dat begint al bij het model zelf. Met Geena Lisa leverde dat geen enkel probleem op. Ze is heel professioneel met haar vak bezig. Ik heb dan ook rekening gehouden met haar suggesties. Het ontwerp van de tekening is eveneens bepalend. Ik heb het speels en vrouwelijk gehouden. En verder heb je het camerastandpunt en de belichting natuurlijk, die kan je zodanig instellen dat iedereen er zich goed bij voelt. Ook Geena Lisa zelf.''

Hallo, Geena Lisa?

,,Ik ben helemaal niet preuts, maar uiteindelijk heb ik toch bijna de hele tijd mijn armen gekruist voor mijn borsten gehouden. Per slot van rekening verscheen ik in beeld rond acht uur 's avonds, en dan kijken er nog kinderen. Het is niet de bedoeling dat de kijkers anderhalf uur zitten te zoeken naar mijn borsten en tepels.''

Hou je er een goed gevoel aan over?

,,Eigenlijk wel. Vergeet niet waarom ik het gedaan heb, hé. Opdat de mensen zouden stoppen met roken. Aan al die rokers die zich geëngageerd hebben is mijn advies: volhouden jongens!''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten