zaterdag 10 maart 2007

Sabine Hagedoren zet zich in voor beeld in het park

Jong en oud wil beeld in het park
Opwijk Gemeente mobiliseert voor Mariëtte van Kunst op Komst

Tien van de twaalf bestaande Mariëtten in Opwijk werden bereid gevonden om de komst van Mariëtte, het kunstwerk van Peter Rogiers, een etmaal lang op te wachten. De Sint-Paulusgemeente doet er alles aan om de beeldengroep naar het Hof ten Hemelrijk te krijgen. Zelfs de populaire weervrouw Sabine Hagedoren wordt hiervoor opgetrommeld.

Erik Gyselink

Het kunstwerk is de inzet van de wedstrijd Kunst op Komst van het provinciebestuur en Radio 2. Voor Vlaams-Brabant zijn Vilvoorde, Bierbeek en Opwijk de finalisten. Als Opwijk wint, krijgt de beeldengroep een plaatsje in het park van het Hof ten Hemelrijk.

In het radioprogramma van dinsdagmiddag 6 maart zetten Kabouters Plop (Walter De Donder) en Kwebbel (Agnes De Nul) met een hoorspel an Karel Vereertbrugghen de Opwijkse kandidatuur kracht bij. In de arena van het Hof ten Hemelrijk maken een honderdtal schoolkinderen een optreden mee van oud-wereldkampioen Beatboxen Beatoxic. Ze krijgen onder toezicht van België's beste juniorkok, Stefaan De Proft, soep met balletjes opgediend, klaargemaakt door de meisjes van het Maria Assumpta Instituut.

In de studio's van het Amerikaans Theater interviewt Kristel Smout Gunther Verspecht van Stash, die een akoestische versie brengt van zijn Sadness. Leerlingen van basisschool De Boot geven er uitleg over de kunstwerkjes die ze gemaakt hebben.

Speciaal gedicht

Vriend van de Poëzie Wim Helsen zal er het toepasselijk gedicht ,,Ons Marjet'' van de hand van Fried Vermeir voordragen. Ook Sabine Hagedoren die Opwijk voor Fata Morgana uitdaagde, zal haar steentje bijdragen.

Van donderdag 8 tot vrijdag 9 maart wachten de Opwijkse Mariëtten op Mariët, gesteund door leerlingen van De Boot. Ze brengen er de nacht door in een caravan. De cafetaria blijft de hele nacht open. Computers worden aangebracht om te stemmen. Je stem wordt beloond met een gratis drankje en een koffiekoek.

In Middagpost van vrijdag 9 maart wordt bekendgemaakt welke gemeente het kunstwerk van 40.000 euro in de wacht sleept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten