maandag 26 februari 2007

Zwangere weervrouw Sabine Hagedoren houdt het (h)eerlijk koel

BV's uit de kleren voor Oxfam Fairtrade campagne
Weervrouw Sabine Hagedoren houdt niet van fotoshoots. Maar voor het goede doel maakt ze een uitzondering. Op vraag van Oxfam-wereldwinkels en fotografe Lieve Blancquaert poseerde ze gisteren in bikini in een koelkast, een frisse cocktail in de hand. Een lekker idee met een bijzonder zonnige week in het vooruitzicht. De zwangere weervrouw maakt op die manier promotie voor Varadero , de eerlijke witte rum die in de Oxfam-Wereldwinkels verkrijgbaar is. Ook andere bekende Vlamingen kwamen voor de lens van Lieve Blancquaert.

Rum, 'vuurwater van de slaven' De 'Ron Varadero' is gedistilleerd uit stroop van de beste rietsuiker en rijpte jarenlang in houten vaten. Het 'vuurwater' is een uitvinding van slaven en piraten in het Cuba van de 17de/18de eeuw. Tegenwoordig vind je rumstokerijen overal ter wereld, maar de Cubaanse rum is de beste van de hele wereld. Zeggen de kenners.

Fotografe Lieve Blancquaert haalt dezer dagen op vraag vanOxfam Wereldwinkels en Oxfam Fairtrade een aantal Bekende Vlamingen voor de lens. De organisatie wil in haar eindejaarsmagazine een aantal van haar producten op een spraakmakende manier voorstellen. In het magazine presenteren diverse acteurs, presentatoren en televisiefiguren elk een product. Zo gaan Thuis -acteur Pol Goossens en Familie -collega Jef De Smedt samen naakt en bloot onder de douche met grensverleggende zeep, terwijl Francesca Vanthielen kant-en-klare instant cacao voorstelt. Ook Jean-Luc Dehaene werkt aan de campagne mee en heeft het over eerlijke wijn om coq-au-vin mee te maken. Weervrouw Sabine Hagedoren knelde zichzelf gisteren in badpak in een koelkast, een frisse cocktail in de hand. ,,Iedereen weet dat ik niet van fotoshoots hou, maar hiervoor wilde ik wel een uitzondering maken. Het was wel warm in die ijskast!'' .

Lieve Blancquaert had alles voorbeeldig voorbereid, zodat de opname snel kon afgewerkt worden. ,,Het lukte best om in die frigo te zitten, het buikje zit nog niet in de weg'', lachte de weervrouw die in januari voor het eerst mama wordt. "Warm of koud, het maakt niet uitZolang je maar de onweerstaanbaar lekkere rum van eerlijke handel gebruikt. Zo maak je ook bij de producenten in Cuba het mooie weer." Sabine Hagedoren, weervrouw en televisiefiguur. Jean-Luc Dehaene bekijkt de wereld vanuit een Chileens wijnvat, Fred Brouwers bekomt met een fris Oxfam bier van zijn beklimming van de Muur van Geraardsbergen en Francesca Vanthielen droomt weg bij een kop instantcacao. Andere deelnemers aan de campagne zijn Sabine Hagedoren, Pol Goossen, Jef De Smedt, Patsy Vandermeeren, Raf Coppens en Nic Balthazar. Jean-Luc Dehaene ging voor de BV-campagne Oxfam Fairtrade met ontbloot bovenlichaam en dikke buik in een wijnton zitten. "Voor de wijnboeren in Chili toon ik me graag haantje de voorste en ontkurk ik met plezier een fles Gran Roble. Eerlijke handel garandeert de producenten in het Zuiden een waardig inkomen. Proost!" Jean-Luc Dehaene, burgemeester van Vilvoorde Francesca Vanthielen trok voor de BV-campagne Oxfam Fairtrade een sexy catsuit aan. 'Mmm. Zo'n overheerlijke kop instantcacao doet me lekker wegdromen. Dromen van boeren in het Zuiden die dankzij eerlijke handel hun toekomst zelf in handen hebben.

Francesca Vanthielen, actrice en televisiefiguur. "Koffie van eerlijke handel, daar gaan we voor. Geen haar op ons hoofd dat eraan denkt iets anders te drinken. Wij kiezen voor koffie die de producenten in het Zuiden een behoorlijk inkomen oplevert." Nic Balthazar, televisiefiguur & Raf Coppens, cabaretier. "Steengoed, zo'n klassiek Vlaams bier gebrouwen met zuiderse ingrediënten. Eerlijke handel trekt de producenten in het Zuiden tenminste niet op flessen. Als daar geen muziek in zit!" Fred Brouwers, radiomaker Klara. Patsy Vandermeeren ging voor de BV-campagne Oxfam Fairtrade naakt in een bad kuip gevult met hete chocolade liggen. "Aaaah. Ik word week van kwaliteitschocolade. En als die chocolade bovendien van eerlijke handel is, smelt ik helemáál. Omdat de producenten in het Zuiden loon naar werken krijgen." Patsy Vandermeeren, Marie in 'Thuis' Jef De Smedt & Pol Goossen gingen samen flink ingezeept voor de BV-campagne Oxfam Fairtrade naakt onder de douche. "'t Is schoon: concurrenten op de buis, samen onder de douche. Omdat we eerlijke handel belangrijk vinden. Een waardig inkomen voor de producenten in het Zuiden, daarvoor willen we graag grenzen verleggen." Jef De Smedt & Pol Goossen, acteurs, bekend van 'Familie' en 'Thuis'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten