maandag 1 maart 2010

Sabine Hagedoren danst de Vogeltjesdans en de Lambada in 'De Generatieshow'

In de zesde aflevering van 'De Generatieshow' van Bart Peeters maakte weervrouw Sabine Hagedoren de dansvloer onveilig, door helemaal los te gaan op de Vogeltjesdans en de Lambada.

De Lambada, die toch al bekend staat als een van de meest sensuele dansen, werd in de uitvoering van de heup wiegende Sabine Hagedoren helemaal een waar spektakel.

In de jaren 80 ronde moest Sabine Hagedoren namelijk 3 dansen uitbeelden. Sabine Hagedoren die toch al als fervent danser bekend staat, stortte zich vol overgave op dit onderdeel en danste de sterren van de hemel.

De eerste dans die Sabine Hagedoren danste was De Vogeltjesdans van De Electronica's, inclusief het bekende bijbehorende dansje van feesten en partijen, dus handen in de zij, flapperen met de ellebogen en met kleine stapjes voortbewegen, Sabien deed het allemaal.

De tweede dans die Sabine Hagedoren uitbeeldde was de sexy Lambada van Kaoma, de weervrouw maakte van deze dans een heel erg sensuele uitvoering.

Voor het derde dansnummer pakte Sabine Hagedoren de hulpstukken, een zakdoek van tussen haar borsten. Dit lokte bij Geena Lisa de plagende opmerking op: dus dat heb je daar tussen je borsten zitten. Al wild zwaaiend met de zakdoek ging Sabine Hagedoren, als was ze Yves Leterme, helemaal op Les Lacs Du Connemara van Michel Sardou. Ambiance in 'De Generatieshow'!

Voor teamgenoot Geena Lisa was het zo een koud kunstje om de dans nummers die Sabine Hagedoren uitbeeldde te raden, volop punten voor de jaren 80!

Verder kroop Geena Lisa in de swingende heupen van Beyoncé. En dat doet ze niet alleen. Jaak Pijpen toont zich van zijn ruigste kant als Jay-Z. Verder hebben de kapiteins weer grof geschut ingezet. Samen met Jaak Pijpen, Kamagurka, Sabine Hagedoren, Regi en Véronique Leysen nemen ze het tegen elkaar op om te achterhalen wie het meeste weet over de populaire cultuur van de laatste vijftig jaar.

Geloof het of niet, maar ook Beyoncé en Jay-Z komen langs. Niemand minder dan Geena Lisa en de immer sympathieke Jaak Pijpen brengen samen een Vlaamse klassieker in een Verkeerde Versie.

De muziek komt deze week van over het Kanaal. Katrina & The Waves zakken af naar De generatieshow met een nummer uit 1985 dat toen heel wat golven van enthousiasme ontketende: Walking on Sunshine.

Voor nog meer muziek zorgt de Vlaamse familie Von Trapp uit de The Sound of Music. Die succesvolle musical spreekt al vijftig jaar lang alle generaties aan. De echte Maria - Deborah De Ridder - en haar zeven Von Trapp-kindjes komen dan ook de longen uit hun lijf zingen.

DE JAREN 60
Ze werd in de pers omschreven als een ‘krasse bejaarde’, maar daar wil kapitein Leah Thys niets van weten. Waarom ze nog geen enkele aflevering van De generatieshow gewonnen heeft? “Wij, die jong waren in de jaren zestig, zijn als dieselmotoren: we komen traag op gang, maar eens we vertrokken zijn... Pas dan maar op!” Leah heeft in ieder geval voor fijn gezelschap gezorgd. Misschien doet haar metgezel Jaak Pijpen (°1952) het tij keren…

DE JAREN 70
Kapitein van de jaren zeventig, Martine Prenen, is in een winning mood. Vorige week ging ze naar huis met de gouden Generatieshow-medaille; benieuwd of haar dat deze keer weer lukt. Ze heeft voor serieuze versterking gezorgd: Kamagurka (°1956). Als cartoonist, schilder, theater- en televisiemaker is hij van zoveel verschillende markten thuis dat de jaren zeventig bijna niet anders kunnen dan winnen.

DE JAREN 80
Geena Lisa maakt deze week het mooie weer met Sabine Hagedoren (°1971). En Sabine denkt met gemengde gevoelens terug aan de jaren tachtig: “Als ik aan de eighties denk, denk ik vooral aan de overdosis permanenten die ik toen had. Ik heb het dan over echt gigantische poedelkoppen. Als ik daar nu foto’s van zie, schaam ik me te pletter, maar tja... In die tijd had iedereen dat hé!” aldus Sabine Hagedoren.

DE JAREN 90
Vorige week had Stan Van Samang de ravissante Elke Vanelderen, deze week doet hij het met haar lief. Regi Penxten (°1976) spendeert tegenwoordig graag zijn dagen in het Antwerpse Sportpaleis, maar in zijn jonge jaren ging hij liever naar Londen. Waarom? Om Buffalo’s te kopen! “Ik was zo modebewust dat ik – nog voor Bufallo’s hier te koop waren – naar Londen afreisde om ze daar te kopen. Echt waar! En Buffalo’s gecombineerd met zo’n typisch jaren 90 fluopakje... Ja, ik zag er best blits uit in mijn jonge jaren!.”

DE JAREN 2000
Vorige week had kapitein Niels Destadsbader Miss België bij, deze week doet hij het met een al even knappe madame: Véronique Leysen (°1986) begon haar carrière als Fanny, de dochter van Kiekeboe. Tegenwoordig speelt ze de rol van Marie-Claire in de populaire jeugdreeks Amika, en is ze, net als Niels, Ketnet-wrapster. Benieuwd of deze jonge veulens vanavond met de winst gaan lopen...

Vanaf vrijdag 15 januari presenteert Bart Peeters De generatieshow, een bonte spelshow waarin de populaire cultuur van de laatste vijftig jaar centraal staat.

Hebt u nog altijd een boon voor David Cassidy? Denkt u tijdens de zumbales weemoedig terug aan de fitnessvideo’s van Jane Fonda? En doen de woorden Milletrage, Milli Vanilli en Ursula Andress een belletje rinkelen? Sabine Hagedoren die de Lambada danst. Dan kunt u vanaf vrijdag 15 januari uw hart ophalen in De generatieshow op Eén, een grootse spelshow waarin Bart Peeters de kijkers rondleidt in de populaire cultuur van de laatste vijftig jaar.

Tien weken lang nemen vijf generaties van bekende Vlamingen het tegen elkaar op in een heroïsche strijd om wie het meeste weet over legendarische tv-programma’s en films, gênante modeverschijnselen en alle mogelijke gadgets en trends van de jaren zestig tot nu.

De generatieshow is een verrassende en ludieke spelshow met hilarische beeldfragmenten, gadgets, muzikale acts en geestige modeshows. Presentator Bart Peeters graaft, bijgestaan door een leger aan sexy assistentes en getalenteerde dansers en acteurs, diep in het collectieve geheugen: van Marilyn Monroe, Twiggy en The Beatles over de walkman, roze beenverwarmers en Wham! tot de Clouseaumania, belspelletjes en Crocs.

DE GENERATIES
Het spel wordt gespeeld door vijf generaties: zij die jong waren in de jaren 60, de jaren 70, de jaren 80, de jaren 90 en de jaren 2000. Het lijstje van genodigden is indrukwekkend: onder meer Luc Appermont, Sabine Hagedoren, Koen Wauters, Saartje Vandendriessche, Jan Leyers, Bieke Ilegems, Jacques Vermeire, Regi Penxten, Stany Crets, Ann Van Elsen, Tom Lenaerts, Ben Crabbé, Chris Van den Durpel en Eline De Munck proberen hun generatie zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Ze doen dat telkens aan de zijde van een van de vaste BV-kapiteins per generatie. Welke generatie weet het meest? Zij die jong zijn in de jaren 2000, omdat ze vijftig jaar populaire cultuur dagelijks op YouTube en Facebook zien passeren? Of het panel dat jong was in de swinging sixties, omdat ze het zelf allemaal hebben meegemaakt?

DE VRAGEN
De generatieshow telt vijf vragenrondes: één over de jaren 60, één over de jaren 70, één over de jaren 80, één over de jaren 90 en één over de jaren 2000. De sfeer van het programma is nostalgisch, humoristisch, feestelijk en uitbundig, maar toch ook competitief: de eer van een hele generatie staat immers op het spel.

DE MUZIEK
Naast de vijf vragenrondes zijn er ook verschillende muzikale momenten die de vijf generaties samen aan het zingen en swingen krijgen. Zo komen De Kreuners en The Pebbles bijvoorbeeld langs om hun meest legendarische hit te spelen. Bart Peeters nodigt elke week ook enkele van zijn gasten uit om samen met hem in de verkleedkoffer te duiken voor een verrassende muzikale act.

DE PRESENTATOR
Showbeest Bart Peeters zal De generatieshow presenteren. Hij werd zelf geboren op 30 november 1959 en is dus bij uitstek geplaatst om de voorbije vijftig jaar te overschouwen. Zelf behoort hij tot de generatie van de jaren zeventig. Peeters was vijftien in 1974 en herinnert zich de opkomst van The Police, de punk en de disco alsof het gisteren was.

HET DECOR
De aandachtige lezer heeft al gemerkt dat De generatieshow een beetje kleur niet schuwt. Dat geldt ook voor het decor van het programma, dat moeiteloos van de ene psychedelische kleur naar de andere overschakelt en vol speelse knipogen zit naar de jaren zestig, zeventig, tachtig, negentig en tweeduizend. Het meest opvallende decorstuk is wellicht de authentieke Volkswagen Kever.

DE KAPITEINS
Bart Peeters bevindt zich elke week in het goede gezelschap van vijf sympathieke kapiteins, eentje voor elke generatie. Wie de bekende gezichten zijn die vanaf 15 januari de eer van een hele generatie hoog houden, komt u te weten op maandag 28 december. Sabine Hagedoren is in ieder geval 1 van de BV's die langskomt.

Zo’n ronde vormen als de R&B-zangeres heeft Geena Lisa natuurlijk niet. De één-presentatrice gooit als de Vlaamse Beyoncé morgenavond toch vol overgave haar lijf en ledematen bij u op de buis. En wie zien we daar aan haar zijde als Jay-Z? Dat moet paardenvriend Jaak Pijpen zijn.

Hoe de sexy heupen van Gina Lisa Peeters (37) swingen als Beyoncé en Jaak Pijpen (57) aan de knoppen draait als rapper Jay-Z, ziet u vrijdagavond dus. De beelden van deze metamorfose kan u hier al beoordelen.

Gina Lisa en Jaak - zie die coole, witte pet toch - die het best verdienende koppel op deze bol neerzetten, moet de topper zijn van de zesde aflevering van De generatieshow op één.

Alleen de opzwepende dansen van Sabine Hagedoren kon hier nog overheen, waarbij de Lambada het hoogtepunt van de show vormde.

In deze aflevering van de Generatieshow moesten Kamagurka, Sabine Hagedoren, Regi en Véronique Leysen verder nog bewijzen wat zij weten over de populaire cultuur van de laatste vijftig jaar.

1 opmerking: