donderdag 14 januari 2010

Sabine Hagedoren in het achtste seizoen van 'De slimste mens Ter Wereld'

In De slimste mens ter wereld strijden elke dag drie prominenten onder het goedkeurend oog van Erik Van Looy voor de titel van Slimste Mens ter Wereld. Elke dag neemt een nieuwe uitdager het op tegen de winnaars van de vorige aflevering.
Sabine Hagedoren, Maaike Cafmeyer en Ann De Bie bijten dit jaar de spits af.

'De slimste mens ter wereld' is een verslaving voor de makers : ze kunnen er niet aan weerstaan. Ook dit jaar komt er een nieuw seizoen, het achtste al.

Ha, december ! De Sint toert in het land, Geert Hoste ook, en in gindse verte laadt de Kerstman zijn geschenken in zijn arreslee. Ook de redactie van 'De slimste mens ter wereld' staat paraat om de ongure winterdagen gezellig te maken.

Een jaar lang zochten Erik Van Looy en zijn team naar kandidaten, juryleden, vragen én antwoorden voor het alweer achtste seizoen van deze quiz. Na lang aandringen zijn door de knieën gegaan : Luk Alloo, Maaike Cafmeyer, Karen Damen (K3, Eurosong 1999), Gilles De Bilde, Sabine Hagedoren, Wim Helsen, Bruno Tobback, Youp Van 't Hek, Lien Van de Kelder, Erika Van Tielen, Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong'), Tom Waes, Bruno Wyndaele en vele anderen.

Dertig afleveringen in het koudst van de winter, op het scherpst van de snee, vier avonden per week.

En die eerste aflevering heeft meteen al een primeur want maar liefst drie vrouwen worden voor de leeuwen gegooid. De kandidaten zijn : Sabine Hagedoren (weervrouw VRT), Maaike Cafmeyer (actrice) en Ann De Bie (journaliste VRT). Nu al staat vast dat de tweede aflevering, dinsdag 08 december, van start zal gaan met minstens twee vrouwen.

Het is eindelijk Erik Van Looy gelukt. Nadat hij voor de zesde keer vroeg aan de populaire weervrouw Sabine Hagedoren om deel te nemen aan de populaire Eén-quiz 'De Slimste Mens', heeft deze laatste uiteindelijk toegestemd.

"Ik heb toegezegd omdat ik er voor de eerste keer tijd voor had. De eerste seizoenen durfde ik niet zo goed. Daarna was ik in verwachting, het jaar nadien had ik voor de baby te zorgen en toen kwam het tweede kindje. Maar ik ben vereerd dat Erik mij steeds is blijven vragen", zegt Sabine Hagedoren.

Sabine heeft niet de tijd om te blokken voor de quiz. "Ik reken op mijn parate kennis. Ik vrees wanneer ik andere dingen begin te studeren, een pak parate kennis zou vergeten.
Ik vind het grappig dat de laatste tijd mijn collega's en vrienden mij spontaan binnen testen op mijn quizkennis, tot zelfs bij het eten toe", lacht de sympathieke weervrouw.

Zenuwen heeft de Sabine niet zo snel. "Maar ik voel nu wel een portie gezonde kriebels".
Afwachten hoe knappe Sabine Hagedoren het er zal afbrengen in de eerste aflevering op maandag 7 december. Daarin neemt ze het op tegen Maaike Cafmeyer en Ann De Bie.

Maaike Cafmeyer ligt als eerste uit ‘De slimste mens ter wereld’. Na de opnames moest de hoogzwangere actrice naar het ziekenhuis met valse weeën.

Maaike Cafmeyer (36) is het eerste slachtoffer van ‘De slimste mens ter wereld’, letterlijk en figuurlijk. Ze verloor de finale tegen Sabine Hagedoren en mocht na één deelname naar huis.

Cafmeyer moet in januari bevallen en geeft toe dat de opname haar geen deugd heeft gedaan. ‘Ik ben twee dagen na de opname naar het ziekenhuis moeten gaan met valse weeën. De baby bewoog te veel.’

Wat zei de gynaecoloog?

Maaike Cafmeyer: ‘Die vroeg of ik niet te hard had gewerkt. Waarop ik begon te blozen. Heb je iets stresserends gedaan, vroeg de gynaecoloog. Ik zei: ja, ik heb meegedaan aan De slimste mens ter wereld. De gynaecoloog vroeg zich af of dat wel zo’n goed idee was. Gelukkig dat ik na één aflevering was uitgeschakeld.’

Voelde je tijdens de opnames de stress? Je zat er toch vrij ontspannen bij.

‘Ik had meer stress dan ik dacht. Vooral tijdens die finale tegen Sabine Hagedoren. Ik denk dat de baby dat aanvoelde. Die kleine blééf maar schoppen. Je ziet dat trouwens aan de beelden: ik moest mijn handen op mijn buik leggen. Ik kon écht niet meer denken: die baby maakte meer lawaai dan mijn hersenen. Ik kreeg ook in volle finale van die gedachten in mijn hoofd: ik moet dringend in een bad met amandelolie. Op hetzelfde moment moest ik een vraag over Assepoester beantwoorden.’ (lacht)

Bén je naakt in een bad met amandelolie gaan liggen?

‘Absoluut, dat was heel lekker. Ik vond het wél heel leuk om mee te doen, hoor. De drie vrouwen hebben sterk gepresteerd, ik denk dat het spannend was voor de mensen thuis.’

Was je ontgoocheld? Bij de vraag over Joke Vande Velde kon je niet op de naam van voetballer Sterchele komen.

‘Ik zeg het: zwangerschapsdementie bestaat écht. Ik zit dan nog luidop te zeggen: die voetballer die dood is, allez, hoe heet hij ook alweer. Op die manier heb ik Sabine Hagedoren nog geholpen om het antwoord te raden. Ik had beter mijn mond gehouden. Ook bij die beelden van de verkiezingen in Afghanistan kon ik echt niet op de namen komen.’

Zelfs de tip ‘Bumba’ volstond niet om op het woord Zumba te komen.

‘Terwijl ik die Zumbadans ken, natuurlijk. Maar nee, hoor: in mijn hoofd galmde alleen het woord Bumba dat Erik Van Looy had vernoemd. Achteraf was ik niet ontgoocheld. Ik was gewoon heel erg moe.’

Je neemt de komende weken toch rust?

‘Ik ga niets meer doen. Ik ben met de adressenlijsten voor de geboortekaartjes bezig. Ik ben er mij elke dag van bewust dat ik zwanger ben. Ik heb krampen in mijn kuiten en mijn onderbuik. Daar zit echt een kindje dat het beste van jezelf neemt.’

Weet je al hoe je gaat bevallen?

‘Op het moment zelf kun je nog kiezen of je onder water wil bevallen. Ik hou veel van water, wie weet heb ik er dan wel zin in. Ik zal al blij zijn als ik het daar goed doe.’

'Temptation Island' nekt Sabine Hagedoren in 'De Slimste Mens ter Wereld'

Game over voor sexy weervrouw Sabine Hagedoren. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' moest zij de duimen leggen voor Bruno Tobback en Ann De Bie.

Bruno Tobback Junior mag zich voor één dag de slimste mens noemen.

De fotoronde met vrijgezellen uit het VT4-programma 'Temptation Island' deed Sabine Hagedoren de das om.

Hierdoor verloor ze een pak broodnodige seconden om het finalespel te overleven.

Tijdens die finale versloeg VRT-journaliste Anne De Bie haar dan ook zeer gemakkelijk. Vlak voor de slotvraag hield Sabine nog amper één puntje over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten