maandag 7 december 2009

Knuffel Koningin Sabine Hagedoren meter Knuffeldag 2009

Sabine Hagedoren en Antoine Denert waren meter en peter van Knuffeldag op vrijdag 30 oktober 2009.

Op vrijdag 30 oktober ging Vlaanderen massaal voor de tweede keer massaal knuffelen. Zomaar iemand goed vastpakken. Heel even. Gewoon omdat we allemaal mensen zijn. Omdat het deugd doet, zowel voor wie de knuffel krijgt, als voor wie hem geeft.

Omdat het eenvoudigweg veel te weinig gebeurt. Dit jaar hebben burgemeester van Kruibeke Antoine Denert en Vlaamse VRT weervrouw en knuffel Koningin Sabine Hagedoren het peter- en meterschap van de campagne opgenomen.

Vlaanderen Knuffelt is aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar kon deze actie al op enorm veel belangstelling rekenen van vele scholen, bedrijven en de media (waaronder bijzonder veel Nederlandse media).

Ook kleinere gratis knuffelacties gingen al vaker door in Vlaanderen, maar nog nooit werd op deze manier gemobiliseerd tot knuffelen. Het initiatief komt van een aantal mensen die elkaar vonden en zijn gaan samenwerken. Er zit verder niets achter: geen reclame, geen stunts, geen truck, geen verkoop. Alle knuffels zijn 100% zomaar!

Twee superknuffelbare Vlamingen hebben het peter- en meterschap opgenomen: burgemeester van Kruibeke Antoine Denert en weervrouw Sabine Hagedoren zetten hun schouders onder de campagne en laten Vlaanderen nog meer knuffels uitdelen.

De actie wil iedereen oproepen om mee te doen, en we hopen dat de media haar steentje bijdraagt. Mensen kunnen knuffels uitdelen op het werk, op school, in de straat, op de trein… Doe het alleen of met je klas of club. Trek naar een ziekenhuis of een bejaardentehuis. Er zijn weinig plaatsen waar niemand een knuffel kan gebruiken!

Je hebt nodig: een stuk karton met daarop “gratis knuffels”, een beetje tijd en vooral veel positieve energie. Trek zo de straat op, alleen of met vrienden, en deel zoveel knuffels uit als je kan. Wees verbaasd, verwonderd en vertederd van de reacties!

Gratis knuffels of “free hugs” uitdelen is een internationaal fenomeen. Het ontstond in Australië toen ene Juan Mann voor het eerst met een “free hugs” bordje de straat introk. Beelden van zijn acties werden gebruikt voor een muziekclip en belandden op youtube. De video is een van de meest bekeken clips op youtube (ruim 51 miljoen keer bekeken). Free hugs worden vandaag overal uitgedeeld, van Zuid-Afrika tot Canada en van Peru tot Australië.

Meer info op www.vlaanderenknuffelt.be. Geef eventueel je eigen actie door aan info@vlaanderenknuffelt.be.

Maak er een vrolijke dag van, doe als Sabine Hagedoren, knuffel en laad jezelf op met positieve energie!

Theoretisch kom je er vrijdag 30 oktober wel ergens eentje tegen, een vriendelijke mens met een bordje "Gratis knuffels" of "Free hugs". Wie dan graag eens wil vastgepakt worden, gaat erop af en kruipt tegen die mens aan.

Het wordt de tweede editie van VlaanderenKnuffelt, een initiatief van enkele jonge mensen, ook uit het Gentse, om elkaar eens wat vaker te knuffelen. Dit jaar waren dus Sabine Hagedoren en burgemeester Denert van Kruibeke meter en peter van de actie.

Het uitdelen van "free hugs" ontstond in Australië toen ene Juan Mann voor het eerst met een bordje de straat optrok. Het werd een fenomeen via Youtube en verspreidde zich wereldwijd. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten