maandag 12 oktober 2009

Sabine Hagedoren last stilte in voor Werelddovendag

Tijdens de middaguitzending van het live weerpraatje van VRT weervrouw Sabine Hagedoren op vrijdag 25 september zal op Eén plots een tiental seconden niets te horen zijn. Het initiatief kadert in de vijftiende editie van de internationale Werelddovendag, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 26 september.

Respect voor diversiteit

In Vlaanderen ligt de focus tijdens de Werelddovendag op het thema 'Dove ouders'. Fevlado, de federatie van Vlaamse dovenorganisaties, en VRT werkten samen voor het initiatief, maar het was het marketingbureau Ziff-Jones dat met het idee op de proppen kwam. Ziff-Jones wil naar eigen zeggen respect vragen voor diversiteit.

Idee van Hagedoren
De populaire VRT weervrouw Sabine Hagedoren stelde spontaan voor om tijdens haar live weerpraatje een stilte in te lassen. Midden in haar uitzending zal vrijdag het geluid wegvallen en zal er een tekst in beeld verschijnen.

Na een tiental seconden zal het geluid opnieuw ingeschakeld worden en herhaalt Sabine wat de kijker ondertussen gemist heeft.

Behalve via dit opmerkelijke televisiemoment probeert Fevlado ook door lezingen en workshops de aandacht te trekken op dove moeders en vaders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten