vrijdag 30 januari 2009

Sabine Hagedoren fietst mee op 'Scheldedag' van Natuurpunt en Pasar

Op zondag 29 juni 2008 organiseerden Natuurpunt en Pasar (ex-Vakantiegenoegens) m.m.v. het gemeentebestuur een interprovinciale fietshappening langsheen de Schelde. Vlaanderense weervrouw Sabine Hagedoren was erbij en fietste mee. De Wilfordkaai in Temse vormde het centrum van het gebeuren.

De fietstocht volgde het fietsknooppuntennetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Antwerpen. Uit alle hoeken van Vlaanderen kwamen meer dan 1.000 deelnemers.

Ook het officiële gedeelte vond plaats in Temse. Het woord werd gevoerd door de verantwoordelijken van de organiserende verenigingen Pasar en Natuurpunt, door Marleen Evenepoel van het agentschap Natuur en Bos en ir. Leo Clinckers van Waterwegen en Zeekanaal. Burgemeester Luc De Ryck stelde toeristisch Temse voor, in het bijzonder wat de Schelde, het boottoerisme, wandelen en fietsen betrof.

De toespraak van Vlaams minister-president Kris Peeters vormde het hoogtepunt. Hij weidde uit over het belang van de waterwegen en onderstreepte daarbij o.a. de veiligheid en de natuur. Eerder had de minister de petitie van de fietsersbond van Temse in ontvangst genomen m.b.t. het verdwijnen van de fietspaden langsheen de N16 nabij de Scheldebrug. Na de middag werd gefietst o.l.v. weervrouw Sabine Hagedoren.

Tussen 10u en 15u kon men fietsen langs de Schelde vanuit verschillende startplaatsen. Zo kon men niet enkel vertrekken vanop de Wilfordkaai in Temse maar ook van aan de Mirabrug in Hamme, de Notelaer in Hingene, de Rupeldijk in Schelle en de Kaai in St-Amands kon men een fietstocht langs het mooie Scheldelandschap aanvatten.

Ook VRT- weervrouw Sabine Hagedoren was van de partij om mee te fietsen.
In de feesttent aan de Kaai in Temse was er van 10u tot 12u30 ook een symposium waar een aantal tenoren van het Schelde-Sigmaplan kwamen spreken. Niet enkel Burgemeester Luc De Rijck van Temse mocht zijn zegje doen, ook gedelegeerd bestuurder van Waterwegen & Zeekanaal Leo Clinkers mocht de aanwezigen toespreken, en zelfs Minister-President van de Vlaamse regering Kris Peeters was uitgenodigd door de organisatoren.


Bij zijn aankomst luisterde hij trouwens eerst even naar de grieven van de Temsese fietsersbond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten