dinsdag 2 januari 2007

Sabine Hagedoren presenteert 'Monumentenstrijd'

In aanloop naar de Open Monumentendag van zondag 10 september stellen Sabine Hagedoren en de vijf vertrouwde 'Vlaanderen Vakantieland'-reporters in een ruime special op EEn de dertig monumenten, landschappen en sites voor die met de steun van het publiek 'Monumentenstrijd' willen winnen.

Vanuit Genk, Vilvoorde, Mortsel, Kortrijk en Brakel leidt Sabine Hagedoren de reporters in, die elk een provincie vertegenwoordigen. Nic Balthazar verdedigt de kleuren van Oost-Vlaanderen. Kobe Ilsen trekt naar Antwerpen.
De projecten in Vlaams-Brabant worden voorgesteld door Sandra Naelaerts. Cath Luyten gaat naar West-Vlaanderen en Lies Martens bezoekt de projecten in Limburg.

Met Monumentenstrijd beslist het publiek welk historisch Vlaams gebouw of ander onroerend erfgoed extra middelen verdient voor restauratie en herbestemming.
Monumentenstrijd is een grootschalige campagne waarmee de verschillende media het publiek informeren en de mensen een stem geven in het debat over ons erfgoed.
Zondag 10 september kan je terecht op de Open Monumentendag, die dit jaar in het thema van ‘Import/export’ zal staan. Dit is meteen de ideale gelegenheid om enkele van de dertig monumenten die genomineerd zijn voor Monumentenstrijd een bezoekje te brengen.
Vlaanderen Vakantieland brengt je op zaterdag 9 september al in de stemming met een Monumentenstrijd Special.

Sabine Hagedoren presenteert het geheel vanop verschillende locaties. Nic Balthazar verdedigt de kleuren van Oost-Vlaanderen. Kobe Ilsen trekt naar Antwerpen. Sandra Naelaerts stelt de projecten in Vlaams-Brabant voor. Cath Luyten gaat naar West-Vlaanderen en Lies Martens bezoekt de genomineerden in Limburg. Vlaanderen Vakantieland brengt je op zaterdag 9 september 2006 al in de stemming met een Monumentenstrijd Special.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten