vrijdag 6 april 2012

Sabine Hagedoren zet weerman Frank Deboosere in het zonnetje met het liedje 'Frank doet het weer' op de melodie van Ik hou van u van Noordkaap

Sabine Hagedoren zet weerman Frank Deboosere in het zonnetje met het liedje 'Frank doet het weer' op de melodie van Ik hou van u van Noordkaap.

Frank Deboosere is 25 jaar in dienst als weerman bij de VRT. Speciaal voor deze gelegenheid zet de openbare omroep het filmpje van zijn eerste weerbericht online.


Frank Deboosere begon op 12 maart 1987 bij de toenmalige BRT. Samen met zijn vrouw Hilde Simons, Georges Kuster en Bob De Richter werd hij aangeworven om een ploeg te vormen rond meteorologisch icoon Armand Pien. Later werd hun team versterkt met Sabine Hagedoren, Michel De Meyer, Ron Cornelissen en Eric Goyvaerts.

Van dat rijtje blijven enkel nog Deboosere en Hagedoren over.

Op maandag 12 maart was het precies 25 jaar geleden dat Frank Deboosere aan de slag ging als weerman bij de VRT. Heel wat netten maken van zijn diensten gebruik en het hoeft dan ook niet te verbazen dat Deboosere door tal van collega’s in de bloemetjes wordt gezet. Ook bij MNM.

Deboosere maakt zijn opwachting op verschillende radiozenders. In De ochtend op Radio 1 brengt hij, afwisselend met Sabine Hagedoren, na de hoofdpunten van het nieuws van 07:30 uur en 08:30 uur het weerbericht. Op MNM tekent hij elke dag rond 07:38 uur en 08:.38 uur present. Om 11:15 uur is hij, ook weer afwisselend met Sabine, te horen in De madammen op Radio 2.

Sinds september 1990 is hij bovendien de vaste weerman in het zaterdagochtendprogramma van Radio 2. Dirk Somers, die samen met Luc Verschueren jarenlang Ochtendkuren presenteerde, vertelt daarover: “Bijna iedere zaterdag komt Frank met de fiets naar de Radio 2‐studio voor zijn weerpraatje in En nu serieus. Enkel als het heel veel is, neemt hij de auto"

"Frank heeft al sinds 1990 een vaste weerafspraak op zaterdagochtend, eerst in Ochtendkuren, nadien in Niets is zeker en nu dus in En nu serieus. Ik geloof trouwens dat we in al die jaren maar één keer geen weerbericht hebben gehad op Radio 2, en dat was toen zijn zoon geboren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag.”

HET HELE OMROEPGEBOUW

Als weerman komt Frank Deboosere zowat overal in het omroepgebouw. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de hele VRT hem gisteren proficiat wenste. Luk Alloo en Christel Van Dyck eerden hem zaterdagvoormiddag al even in En nu serieus op Radio 2, gisteren volgde nog meer.

MNM vierde Frank Deboosere tussen 07:00 en 09:00 uur met een taart en andere verrassingen. De weerman was maandagochtend live te gast in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow waar Peter Van de Veire en Eva Daeleman “hun” weerman uitgebreid in de bloemetjes zetten.


MNM heeft bij Frank een streepje voor; het is de enige zender waarop hij zijn beruchte “morgen ben ik er weer met meer weer” nog gebruikt en bovendien sluit hij het weerbericht op MNM elke dag af met een sappige weerspreuk. Frank vertelde over de eerste keer dat hij het weerbericht presenteerde, op de dag af 25 jaar geleden. Daarna hadden Peter en Eva heel wat verrassingen voor hem in petto.

Sabine Hagedoren zong speciaal voor hem een liedje: 'Frank doet het weer', op de melodie van Ik hou van u van Noordkaap. Wim De Vilder kwam langs met een verjaardagstaart en een cadeautje. Hij overhandigde Frank, een fervent fietser, een wielertruitje met het opschrift “morgen ben ik er weer” vooraan en “met meer weer” achteraan. Tenslotte presenteerde Frank het weer zoals hij dat 25 jaar geleden voor de eerste keer deed, compleet met opplaksnor, een pruik en kleren van toen.


Tussen twee platen door sprong hij 's ochtends ook even binnen bij Studio Brussel, waar Tomas De Soete en Linde Merckpoel hem feliciteerden met 25 jaar weermanschap. Daarna ging het richting  De ochtend op Radio 1, ook hier liet hij naar goede gewoonte van zich horen met een weersvoorspelling.

BEDANKT VOOR DE BREDE OPKLARINGEN

Om 09:00 uur bedankte Frank Deboosere bij Klara voor alle “brede opklaringen”. In het gelijknamige programma kwam hij uiteraard terug op het feit dat hij de voorbije jaren zoveel reclame gemaakt heeft voor deze uitzending door de uitdrukking “brede opklaringen” te gebruiken.

Het klassieke net zorgde voor een hommage met een originele montage waaruit Debooseres grote liefde voor klassieke muziek bleek en waarin hij in verschillende toonaarden “brede opklaringen” zei. Daarna volgde een fragment uit zijn lievelingswerk, The planets van Gustav Holst.

Om 11:15 uur was het tijd voor een bezoekje bij De madammen op Radio 2. Frank Deboosere en Sabine Hagedoren zijn ook daar vaste klant. De dames konden het niet nalaten hem uitgebreid te feliciteren. Om 13:30 uur kreeg Frank Deboosere bloemen en champagne van Eén omroepster Eva Daeleman. Ze overviel hem tijdens de opnames van het weerbericht voor na Het journaal van 13:00 uur en bedankte hem voor zoveel jaren trouwe dienst.

Feest aan de Reyerslaan, want op maandag 12 maart is het op de dag af 25 jaar geleden dat Frank Deboosere zijn carrière begon als weerman bij de VRT. In 1987 werd hij samen met Georges Kuster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond toenmalig weerman Armand Pien. Toen Pien in de zomer van 1990 met pensioen ging, traden Frank Deboosere, Bob De Richter, Georges Kuster en Peggy De Meyer in zijn voetsporen. In de jaren negentig kwamen later ook Sabine Hagedoren, Michel De Meyer, Ron Cornelissen en Eric Goyvaerts in dienst bij de VRT. Van het rijtje weermannen en -vrouwen dat de opvolging van Armand Pien moest garanderen, blijven sinds 1997 enkel nog Frank Deboosere en Sabine Hagedoren over. Zij nemen afwisselend het weerbericht voor hun rekening.

Alomtegenwoordig op radio en tv
Frank Deboosere brengt – afwisselend met Sabine Hagedoren – vier keer per dag een weersvoorspelling op Eén: na de journaals van 13.00 uur, 12.00 uur en 23.00 uur en om 20.00 uur. Op Canvas is hij niet te zien, maar wel te horen. Daar vertelt hij na 'Terzake' kort welk weer er mag worden verwacht.

Daarnaast maakt Deboosere zijn opwachting op verschillende radiozenders. In 'De Ochtend' op Radio 1 brengt hij, afwisselend met Sabine Hagedoren, na de hoofdpunten van het nieuws van 7.30 uur en 8.30 uur het weerbericht en op MNM tekent hij elke dag rond 7.38 uur en 8.38 uur present. Om 11.15 uur is hij, ook weer afwisselend met Sabine Hagedoren, te horen in 'De Madammen' op Radio 2. Sinds september 1990 is hij bovendien de vaste weerman in het zaterdagochtendprogramma van Radio 2. Dirk Somers, die samen met Luc Verschueren jarenlang 'Ochtendkuren' presenteerde, vertelt daarover: 'Bijna iedere zaterdag komt Frank met de fiets naar de Radio 2-studio voor zijn weerpraatje in 'En Nu Serieus'. Alleen als het héél ver is, neemt hij de auto. Frank heeft al sinds 1990 een vaste weerafspraak op zaterdagochtend, eerst in 'Ochtendkuren', nadien in 'Niets is Zeker' en nu dus in 'En Nu Serieus'. Ik geloof trouwens dat we in al die jaren maar één keer geen weerbericht hebben gehad op Radio 2, en dat was toen zijn zoon geboren werd in de nacht van vrijdag op zaterdag.'

Ten slotte staan Frank Deboosere en Sabine Hagedoren ook paraat om op alle zenders duiding te geven bij opvallende weerfenomenen.

De VRT viert Frank Deboosere
Als weerman komt Frank Deboosere zowat op de hele VRT en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zowat de hele VRT hem maandag proficiat wenst. Luk Alloo en Christel Van Dyck eerden hem zaterdagvoormiddag al even in 'En Nu Serieus' op Radio 2, maar maandag volgt nog meer:

MNM vierde Frank Deboosere met een taart en andere verrassingen. Hij ging ook langs bij Studio Brussel en kreeg felicitaties van Tomas en Linde. Ook op Radio 1 liet Deboosere naar goede gewoonte van zich horen met een weersvoorspelling. Klara bedankte Frank Deboosere voor alle 'brede opklaringen'. Frank Deboosere is samen met Sabine Hagedoren ook een vaste klant bij 'De Madammen' op Radio 2, die ook niet nalaten hem uitgebreid te feliciteren.

Eén omroepster Eva Daeleman verrast Frank tijdens Het weer
Terwijl Frank om 13.30 uur nietsvermoedend het weer voorspelde op Eén, sloop Eén omroepster Eva Daeleman op kousenvoeten de studio binnen. Aan het einde van het Eva Daeleman verrast Frank Deboosere weerbericht overviel ze hem met bloemen, champagne en een 'gouden thermometer' en bedankte ze hem in naam van kijkers en collega’s voor zijn jarenlange inzet voor Eén en de VRT. Frank, die ’s ochtends nog nietsvermoedend afscheid had genomen van Eva in de MNM‐studio, was blij verrast: 'Deugnieten!', zei hij.

Frank Deboosere: 'Ik had gedacht om het allemaal stilletjes te vieren, maar dat is duidelijk niet gelukt, gezien het lied van Sabine Hagedoren. Maar het is natuurlijk fijn. Ik ben al 25 jaar met hart en ziel verknocht aan de VRT en dan is het fijn om vast te stellen dat de mensen van de VRT mij ook tof vinden. Het was echt een verrassing, ik had Eva niet zien aankomen. Ik vróeg mij al af waarom die camera op het einde niet dichterbij kwam zoals dat moet.' (lacht)

1 opmerking:

 1. Hey there, You have done an incredible job.
  I will definitely digg it and personally suggest to my friends.
  I am sure they'll be benefited from this website.

  Feel free to visit my blog :: bankruptcy attorney florida
  My web site :: bankruptcy attorney florida

  BeantwoordenVerwijderen