donderdag 26 juni 2008

Sabine Hagedoren fietst op Scheldedag 2008

Sabine Hagedoren op Scheldedag 2008
Op zondag 29 juni organiseren Natuurpunt en Pasar een grote fietshappening die je langs de mooiste plekjes en dorpjes van de Schelde voert. Autovrije fietsdijken, landschapsposten met uitleg over de natuur en pittoreske boottochten leiden je door het betoverende Scheldeland. Starten kan in Temse, Hamme, Schelle, Bornem of het rustieke St-Amands. Als je het aandurft om de hele tocht af te leggen, heb je liefst 51,4 km in de benen voor je in Temse aankomt. Daar kan je meteen uitblazen met een drankje in het Natuurpunt-café of in de grote tent met kinderanimatie, muziek en talloze infostands. Hup, op die trappers en ontdek het net als onze weervrouw Sabine Hagedoren zelf!

Programma

* doorlopend van 10 tot 15u: fietstocht langs de Schelde, met onderweg diverse landschapsposten met uitleg over de Schelde en de natuur in het Scheldeland.

Startplaatsen

* De Wilfordkaai in Temse
* De Mirabrug: nabij Hamveer in Hamme
* Veerhuis: Kaai 22 in St-Amands
* De Notelaer: Notelaardreef 2 in Bornem (Hingene)
* Parking Tolhuis: einde Tolhuisstraat (Rupeldijk) in Schelle


* om 12, 14 en 16u: Boottocht op de Schelde*
* 14u: fiets mee met Sabine Hagedoren
* 17 u: prijsuitreiking tombola
* vanaf 16 u: optreden van ‘Bros en buurman’, met als hoogtepunt om 18u een uitvoering van het beroemde ‘Scaldislied’ van Paul Ielegems en Kris de Bruyne

Afstanden

De fietstocht volgt het fietsknooppuntennetwerk van Toerisme Antwerpen. De volledige lusvormige fietstocht is 51,4 km lang. Verschillende inkortingen zijn mogelijk, afhankelijk van je vertrekplaats.

Centraal trefpunt

Onderweg kan je even verpozen in het Natuurpunt-café op de kaai in Temse. Alle deelnemers passeren hier. Je kan er genieten van een hapje en een drankje, er zijn diverse infostands en er is ook kinderanimatie met een springkasteel en schminkstand.

Deelname

Deelname kost 1 euro per persoon of 3 euro per gezin voor leden van Natuurpunt en Pasar. Niet-leden betalen 2 euro per persoon of 6 euro per gezin. Hiervoor ontvang je een kleurrijke fietsbrochure en een drankbonnetje voor een consumptie in ons Natuurpunt-café.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten